יום שני, 22 באפריל 2013

אז איך בוחרים מייק אפ

בחירה נכונה של מייק אפ היא תהליך קצת מורכב, אך לחלוטין ראוי להשקעה, שכן ההתאמה אינה מסתיימת רק בבחירת הגוון הנכון (ועדויות לנשים שבחרו גוון לא נכון ניתן לראות בכל מקום בדמות "מסכת" מייק אפ המסתיימת בקו הצוואר וחושפת גוון עור שונה לחלוטין), אלא לוקחת בחשבון פרמטרים נוספים.
אז איך עושים את זה? אז ככה: אנו צריכות לענות על כמה תשובות על מצב העור שלנו
סוג העור: יבש, רגיל, מעורב או שמן
על רוב המייקאפים כיום מציינים לאיזה סוג עור הם מיועדים, וגם אם לא ניתן לקרוא ולהבין בין השורות. כך למשל מייק אפ  שמוגדר כ lifting מיועד לעור בוגר שהוא לרוב יבש יותר, ומייק אפ שהוא mattyfing מיועד לעור שמן יותר כי הוא מייצר מראה מאט יותר.
 כאשר המייק אפים מיועדים לכל סוגי העור אין מנוס מלנסות ולראות איך העור שלכן מגיב- האם הוא "בולע" את המייק אפ? האם העור נראה מבריק ומזיע או אולי המייק אפ בכלל מדגיש את הקמטוטים בפנים?
 כל אלו סימנים שזה לא המייק אפ הנכון עבורך.
תת גוון: צהוב, נייטרלי או ורדרד
יש חברות שבהגדרה מאמינות שלכל הנשים מתאים רק תת גוון צהבהב, כמו בובי בראון, ועל כן לא תמצאו שם כלל גוונים ורדרדים (אך הגוונים הבהירים יותר, מניסיוני, כן יהיו יותר נייטרלים ופחות צהובים), יש חברות שמייצרות רק תתי גוונים ורודים, יש חברות שיש בהן הבחנה ברורה בין שלושת תתי-הגוונים ויש שהמייק אפים שלהם מכילים גם כאלה וגם כאלה אך ניתן לעלות על זה רק בניסוי וטעייה.
בחירה בתת הגוון הנכון לגוון עורך היא קריטית, שכן מייק אפ ורדרד על עור צהבהב יראה פשוט לא נכון גם אם מבחינת הכהות הוא דווקא מתאים.
רמת כיסוי: קליל, בינוני או מלא
בקטגוריית הקלילים מככבים לאחרונה קרמי ה-BB, אך יש עוד מייק אפים שמעניקים כיסוי שהוא שקוף או שקוף למחצה ובעיקר נותן מעט אחידות לגוון העור. מייק אפים אלה מעולים למי שיש לה עור טוב מלכתחילה שאינו מצריך כיסוי של ממש, לצעירות ולגברים (כן, יש גם גברים שמתאפרים..)
הכיסוי הבינוני הוא הנפוץ ביותר כיום, כיסוי זה עדיין מאפשר לראות את מרקם העור, נמשים ונקודות חן, ובכל זאת גורם לעור להראות אחיד ויפה יותר.
הכיסוי המלא פופולארי בארץ, הוא מכסה לחלוטין את עור הפנים ויוצר שכבה חלקה ואחידה כקנבס. לנשים עם עור פנים בעייתי במיוחד, מחלות עור וכו, אבל מניסיוני כמאפרת לרוב הנשים אין צורך ברמת כיסוי מלאה שכן המראה הנוצר הוא מעט מסכתי ועשוי.
רמת גימור: מאט או טבעי
כאן מדובר על אופנות מתחלפות לא פחות מהעדפה אישית. הגימור המאט חביב על בעלות עור שמן, ומככב מדי פעם על מסלולי התצוגות בחורפים, לרוב בשילוב עם איפור שפתיים או עיניים בעל נוכחות, הגימור הטבעי הוא הנפוץ ביותר בשנים האחרונות ומהווה שלב ביניים בינו לבין הגימור ה"חי" יותר שמככב בעיקר בקיץ ומנסה לדמות את הרעננות והזוהר של אחרי חופשה מוצלחת.
מרקם: מוצק, נוזלי, מוס או אבקה
ככלל המייק אפים המוצקים נותנים את הכיסוי המלא ביותר, אחריהם הנוזליים (וכיום כבר יש נוזליים המעניקים כיסוי מלא ממש כמו המוצקים, ומוצקים שמעניקים כיסוי בינוני), המוסיים ולבסוף האבקה. מעבר להשפעה על רמת הכיסוי יש פה גם שאלה של איך המרקם מתקבל על העור- מייק אפ אבקתי נוטה להבליט קמטוטים, למייק אפ מוצק לרוב עמידות טובה יותר וגם בין הנוזליים יש הבדלים בין כאלה שהם יותר קרמיים למול כאלה שהם יותר משחתיים.
בנוסף יש עוד כמה דברים שיהיה שווה להתיחס אליהם:
עמידות
רוב המייק אפים כיום מציעים עמידות של לפחות שש שעות, אך יש שמתיימרים להציע כיסוי לשמונה, עשר, שתיים עשר ואפילו 16 שעות ללא צורך בטאצ' אפים. אם אתן מעדיפות מייק אפ עמיד נסו אותו לפני הרכישה כדי לוודא שלאחר שהוא מתקבע הוא לא "נשבר" בקמטוטי ההבעה.
לחות
תוספת לחות מופיעה בקרמי ה-BB (שמשלבים כאמור קרם לחות, מקדם הגנה ומייק אפ קליל) ובמייק אפים שמיועדים לעור בוגר יותר. אישית אני לא רואה בזה תחליף לקרם הגנה טוב בבוקר, אבל זה בהחלט משפר את מראה המייק אפ על עור יבש.
מקדם הגנה
באקלים הישראלי נראה שתוספת של מקדם הגנה היא חובה במייק אפ, אך יש לקחת בחשבון שני חסרונות- הראשון, מקדם ההגנה במייק אפים הוא לרוב על בסיס מינרלי (טיטניום ד'אוקסייד) ויש לו נטיה להתחמצן ולהתכהות לאחר המריחה. לא סוף העולם, אבל צריך לקחת את זה בחשבון כשבוחרים גוון, והשני- מקדם ההגנה עובד לרוב כמעין מראה המחזירה את השתקפות השמש, מה שבא לידי ביטוי בתמונות עם פלאש בהבדלי גוון עצומים בין הפנים למחשוף.
פתרון בעיות ספציפיות
יש מייק אפים שמתיימרים לטפל בפיגמנטציה, יש מייק אפים שטוענים שהם מסייעים בהעלמת קמטים לטווח הארוך, יש מייק אפים שמתיימרים לטפל באקנה ושאר תועלות. אישית אני לוקחת את התועלות הללו בערבון מוגבל, אבל אף פעם לא מזיק לנסות.
ואחרי שהגדרתן לעצמכן מה ההעדפות שלכן תוכלו להחליט על רף מחיר מבוקש (עד 100 ש"ח, בין 100 ל-200, ומעל 200 ש"ח, אחרי מבצעים כמובן). ולבחור את המייק אפ שעונה עד כמה שניתן על הדרישות שלכן מתוך כל קטגוריית מחיר.
 
ואם אתן צריכות עזרה בבחירת המיק אפ המושלם עבורכן, אשמח לעמוד לרשותכן
 
 

יום שבת, 6 באפריל 2013

הסרת שיער בקרן אור -מה אסור? ולמי כדאי? קצת הארות על נושא האור והעור



הסרת שיער באינפרא אדום - על פי חוק, מחייב משרד הבריאות את יצרני התרופות, או את יצרני מוצרים מסויימים בפרסום תווית נגד. התווית נגד
מחויבת להיות מודבקת, או נלוות למוצרים ותרופות לאות אזהרה מפני תופעות לוואי העלולות להיגרם בשימוש במוצר, או, מזהירה למי אסור ובאיזה מצבים אסור להשתמש במוצר, או במידה ולוקחים, או משתמשים בתרופות הנוגדות, או תרופות העלולות להוות סכנה עם נוטלים אותן ביחד.
אולם תחום הסרת שיער באינפרא אדום אינה מוצר ארוז ולכן אין אפשרות להדביק תווית נגד על האריזה. לכן עסקים הנותנים שירות בתחום האסתטיקה מחויבים לציין בשלט בולט לעין על האזהרות שצוינו לעיל ובמידה ואין שלט כזה, העסק צריך למסור לצרכן דף מידע המכיל את האזהרות והסיכונים העלולים לנבוע עקב הטיפול וכן לוודא שאכן המטופלים הבינו את המידע.

מה היא קרן האינפרא?
קרן אינפרא אדום היא קרן אור שכאשר היא נבלעת בעצמים, היא מומרת לחום ולכן טיפולי הלייזר הם חזקים יותר וגם כואבים כי הם מכילים רק את קרן האינפרא אדום.

כשנחשפים לקרן אינפרא אדום צריך להיזהר במצבים הבאים:
  • לקוחות שהשתזפו, גוון עורם  הפך להיות כהה יותר ולכן הם צריכים לחכות עד להתבהרות השיזוף, שאם לא כן הקרן תנעל יותר על העור בגלל ששטחו גבוה יותר משטח השיער ואז יכאב יותר.
  • לקוחות שגוון השיער שלהם בהיר, או קרוב מאוד לגוון העור - במצב זה, כאילו הכל באותו הצבע ואז לקרן לא תהיה ברירה והיא תנעל על כל החומר: על השיער ועל העור.
  • נשים בהיריון.
    אם לנשים בהריון נאסר לצאת מהבית בגלל שאסור להן להיחשף לקרני השמש שמכילות קרני אינפרא אדום, אז אסור להן לבצע הסרת שיער באינפרא אדום.
    אבל, אף עסק לא ייקח על עצמו את האחריות אם, חס וחלילה, אישה תפיל בתקופת הטיפולים. היא עלולה להפיל אולי מהלחץ, או מהפחד מהטיפול, אבל לא כתוצאה מהטיפול.
    ישנן נשים רבות בהריון שמבצעות טיפולי הסרת שיער באזורים בטוחים, כמו הגפיים. בכל מקרה, העסק יבקש ממנה להביא אישור הסכמה מהרופא שלה, שלרוב יש היענות חיובית מהם.
  • לקוחות שנוטלים תרופות הגורמות לרגישות לחשיפה באור כמו: אקוטן, ראקוטן, טטראציקלין, רטין A, רטינול וכדומה.
    תרופות אלה הן נגזרות של ויטמין A וסוג ויטמין זה מגביר את יצור האנזים טירוזינז.
    הטירוזינז הוא זרז ליצור חומר המלנין בשעת חשיפה לקרני UV (אולטרא סגול) והמלנין נותן לנו את צבע השיזוף ואת הפיגמנטציה שנוצרת בגלל החשיפה לשמש.
    כך שמי שמשתמש בתרופות אלו והוא נחשף לשמש, סביר להניח שיהיה לו פיגמנטציה.
  •   לקוחות עם נטייה להופעת שלפוחיות חום, יכולים להתחיל שימוש, לפי הרשאה רפואית, בתרופות אנטי ויראליות לפני הטיפול להסרת שיער.
  • לקוחות אפילפטיים, אשר ידועה להם רגישות להבזקי אור.
  • ישנם לקוחות הלוקים במחלת הנפילה - אפילפסיה - שיכולים לקבל התקף אפילפטי כתוצאה מתנודות המתבצעות בתדירות החוזרת על עצמה, כמו החזר קרני השמש המוחזרות מגלי הים, הסתכלות על פסי הסימון בין נתיבי הכביש, שהייה ממושכת לפני צג מחשב, הבזקים רצופים וכדומה.
  • לקוחות בעלי פצעים פתוחים או פצעים ודלקות אשר מהותם לא נבחנה רפואית. בכל מקרה של ספק יש לקבל אישור של רופא לפני תחילת הטיפול.
    במקרים שקיימת רקמת עור פגומה, לא מבצעים על האזור את טיפול הסרת שיער באינפרא אדום.
  • אסור לבצע את הטיפול על אזורים עם איפור קבוע או קעקוע. יש לכסות אזורים אלה במכון בחומר בצבע לבן שאוטם לחלוטין את חדירת הבזקי האור.
  • אזורים עם פיגמנטציה, נמשים, או נקודות חן.
    כתמים מסוג זה על העור הם בעלי גוון כהה ולכן בזמן הטיפול קרן אינפרא אדום תיספג בהם והם עלולות להשחים יותר עקב שריפת המקום.
למי אני לא ממליצה להתחיל בטיפולים?
  • נשים שעומדות לעבור טיפול הורמונלי
  • בנות לפני גיל 16 ובנים לפני גיל 18
  • לקוחות עם בעיות אנדוקריניות / הורמונליות
בכל מקרה תמיד ממליצה להבדק אצל רופא ולהביא אישור במידת הצורך.

אין כמו להיות חלקים ונטולי דאגות בעניין השיער- אך חשובה יותר הבריאות (-:

אשמח להיפגש עמך לפגישת ייעוץ והתאמה ואף לטיפול ניסיון חינם
052-3239998